همانطور که میدانید یکی از بخشهای آزمون آیلتس، بخش اسپیکینگ (Speaking) است. در این بخش که به صورت مصاحبه انفرادی با ممتحن انجام شده و سه قسمت را شامل میشود، توانایی هر داوطلب برای برقراری ارتباط مؤثر به زبان انگلیسی ارزیابی میشود.
- در قسمت اول، ممتحن خود را معرفی کرده و از داوطلب چند سوال شخصی میپرسد.
- در قسمت دوم، داوطلب کارتی را دریافت میکند که موضوعی روی آن نوشته شده و از او خواسته میشود که در مورد آن موضوع صحبت کند. سپس، ممتحن ممکن است یک یا دو سوال در رابطه با آن موضوع بپرسد.
- در قسمت پایانی، ممتحن و داوطلب به بحث گستردهتری در رابطه با موضوع قسمت دوم میپردازند.
«نمره بخش اسپیکینگ آیلتس»
در بخش اسپیکینگ آیلتس، نمره هر داوطلب بر اساس چهار معیار زیر محاسبه میشود:
- روانی و انسجام (Fluency & Coherence): توانایی صحبت کردن طولانی بدون تردید، مکث یا تکرار، و بسط منطقی ایدهها و ارتباط آنها در درون و بین جملات.
- دامنه واژگان (Lexical Resource): استفاده مناسب و طبیعی از طیف وسیعی از واژگان، از جمله عبارات نه چندان رایج و اصطلاحات.
- دامنه و صحت ساختارهای گرامری (Grammatical Range and Accuracy): استفاده دقیق از انواع ساختارهای گرامری، از جمله جملات ساده، مرکب و پیچیده، افعال کمکی معین، ارجاع و ربطدهندهها، جملهوارههای فرعی و نسبی، صفات تفضیلی و عالی، جملات معلوم و مجهول، و جملات شرطی.
- تلفظ (Pronunciation): بیان صحیح هر یک از صداها (واجها)، بکارگیری درست اصوات قوی و ضعیف در جملات، استفاده از تاکید (stress) در جای مناسب خود در یک کلمه و جمله، داشتن لحن مناسب برای انتقال درست احساسات، پیوند دادن صداها به هم برای روان بودن گفتار، و استفاده از ترکیب درست مکث و تاکید (stress) به منظور تمرکز و تاکید بر بخشهایی از جملات.
برای کسب نمره بالایی در بخش اسپیکینگ آیلتس، باید به تمام این معیارها توجه داشته باشید و تلاش کنید تا در هر یک از آنها عملکرد خوبی داشته باشید.
ما در مقاله محاسبه امتیاز آیلتس اسپیکینگ (speaking) به بررسی فرآیند ارزیابی و معیارهای محاسبه نمره اسپیکینگ آیلتس میپردازیم، و در نهایت، نکات و راهکارهای مفید موجود برای افزایش نمره اسپیکینگ آیلتس نیز ارائه میدهیم. شما با مطالعه این مقاله دیدگاه نسبتا کاملی را از اسپیکینگ آیلتس و شیوه نمره دهی آن را به دست می آورید.